Európai végrehajtható okirat

Ciprus

Tartalomszolgáltató:
Ciprus

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

A kijavításra irányuló eljárások megegyeznek a polgári perrendtartásban hivatkozott eljárásokkal. Az európai végrehajtható okiratra vonatkozó tanúsítvány kijavítható lényegi hiba esetén vagy amennyiben a határozat és a tanúsítvány között ellentmondás van.

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

A polgári perrendtartással összhangban a határozat felülvizsgálatára irányuló bármely eljárás kezdeményezhető, továbbá a polgári perrendtartás 48. alcíme szerint valamennyi kérelmet írásban kell benyújtani, és a tárgyalás időpontja előtt legalább négy nappal kézbesíteni kell az érdekelt felek részére. A rendelet VI. mellékletében található formanyomtatvány igénybe vehető a kérelem előterjesztésére.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

Görög és angol.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

Nem alkalmazandó. A ciprusi jogrendszer nem ismeri a rendelet 4. cikke szerinti közokiratokat.

Utolsó frissítés: 12/07/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.