Európai végrehajtható okirat

Észtország

Tartalomszolgáltató:
Észtország

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Észtország

Bírósági határozatok elismerése és végrehajtása – Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok (európai végrehajtható okirat)


*kötelező választás

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

Észtországban az európai végrehajtható okiratnak a rendelet 10. cikkének (2) bekezdése szerinti kijavítása vagy visszavonása iránti kérelmet a polgári perrendtartás 447. szakaszában és 6191 szakaszának (3) és (4) bekezdésében előírt módon lehet benyújtani.

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

A 19. cikk (1) bekezdése szerinti esetben a kérelmet Észtországban a polgári perrendtartás 415. szakaszában előírtak szerint kell benyújtani.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

A rendelet 21. cikke (2) bekezdésének c) pontja alkalmazásában Észtországban a kérelmeket észt vagy angol nyelven, vagy e nyelvek valamelyikére lefordítva fogadják el.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

A 25. cikkben hivatkozott hatóság a harjumaai megyei bíróság.

Utolsó frissítés: 17/03/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.