Európai végrehajtható okirat

Franciaország

Tartalomszolgáltató:
Franciaország

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Franciaország

Bírósági határozatok elismerése és végrehajtása – Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok (európai végrehajtható okirat)


*kötelező választás

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

A végrehajtható okirat kijavítása iránti kérelmet – amennyiben lényeges hiba történt –, vagy az annak visszavonása iránti kérelmet, amennyiben azt a 10. cikk (2) bekezdésében meghatározottak szerint tévesen bocsátották ki, a végzést kibocsátó bíróság hivatalvezetőjéhez kell címezni.

A végrehajtható okirat kijavítása vagy visszavonása iránti kérelem elutasításával szembeni fellebbezést tartalmazó kérelmet az okiratot kiállító bíróság elnökéhez kell benyújtani.

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

A 19. cikk szerinti felülvizsgálati eljárás az a rendes eljárás, amelyben az eredeti végrehajtható okiratot kiállító bíróság a határozatokat meghozta.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

A hitelezők által a francia hatóságoknak megküldött európai végrehajtható okiratok regisztrálásához elfogadott nyelv a francia, angol, német, olasz vagy spanyol.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

A rendelet 25. cikk említett hatóságok a közjegyző vagy azon közjegyzői iroda tulajdonosaként bejegyzett jogi személy, amely a kapott dokumentum eredeti példányát őrzi.

Utolsó frissítés: 28/06/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.