Európai végrehajtható okirat

Portugália

Tartalomszolgáltató:
Portugália

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Portugália

Bírósági határozatok elismerése és végrehajtása – Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok (európai végrehajtható okirat)


*kötelező választás

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

Az európai végrehajtható okiratra vonatkozó tanúsítvány kijavítása vagy visszavonása iránti kérelmet a rendelet VI. mellékletében megadott formanyomtatványon a tanúsítványt kiállító szerv nyújtja be..

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

A 19. cikk (1) bekezdésének a) pontja tekintetében a felülvizsgálati eljárásról a polgári perrendtartás 696. cikkének e) pontja rendelkezik.

A 19. cikk (1) bekezdésének b) pontja tekintetében a felülvizsgálati eljárásról a polgári perrendtartás 140. cikke rendelkezik.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

Az eljárás nyelve a portugál.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

Közokiratok hitelesítésére a közjegyzők jogosultak.

Utolsó frissítés: 13/03/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.