Informații pe regiuni
- Belgiabe
- Bulgariabg
- Republica Cehăcz
- Danemarcadk
- Germaniade
- Estoniaee
- Irlandaie
- Greciael
- Spaniaes
- Franţafr
- Croaţiahr
- Italiait
- Ciprucy
- Letonialv
- Lituanialt
- Luxemburglu
- Ungariahu
- Maltamt
- Ţările de Josnl
- Austriaat
- Poloniapl
- Portugaliapt
- Româniaro
- Sloveniasi
- Slovaciask
- Finlandafi
- Suediase
- Regatul Unituk
GĂSIREA INSTANŢELOR/AUTORITĂȚILOR COMPETENTE
Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.
Articolul 67 (a)
Ministerul Justiţiei este autoritatea centrală română (art. 3 din art. I3 din Legea nr. 191/2007 pentru aprobarea O.U.G. nr. 119/2006 privind unele măsuri necesare pentru aplicarea unor regulamente comunitare de la data aderării României la Uniunea Europeană).
Ministerul Justiţiei Direcţia Drept internaţional şi Cooperare Judiciară,
Str. Apolodor nr. 17 Sector 5 Bucureşti cod 050741
Tel.: +40372041077, +40372041083, +40372041218, Fax: +40372041079, +40372041084
Articolul 67 (b)
România acceptă limbile română, engleză şi franceză pentru certificatul de înapoiere sau vizită a copilului şi pentru comunicările făcute autorităţilor centrale.
Articolul 67 (c)
România acceptă limbile română, engleză şi franceză pentru certificatul de înapoiere sau vizită a copilului şi pentru comunicările făcute autorităţilor centrale.
Articolele 21 și 29
Cererile de recunoaștere și încuviințare a executării (exequatur) sunt de competența tribunalului în a cărui circumscripție domiciliază pârâtul (”cel care refuză recunoașterea”) și, dacă acesta este necunoscut, la tribunalul în a cărui circumscripție domiciliază reclamantul. În cazul imposibilității determinării competenței, cererea se depune la Tribunalul București.
Articolul 33
În România, apelul împotriva hotărârii de recunoaştere şi încuviinţare a executării este de competenţa curţii de apel (art. 96 pct. 2 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă).
Articolul 34
Recursul (art. 97 pct. 1 din Codul de procedură civilă).
Această pagină face parte din portalul Europa ta.
Ne-am bucura să primim feedbackul dumneavoastră cu privire la utilitatea informațiilor furnizate.
Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.