În materie de drept civil, procedurile și acțiunile în curs intentate înainte de încheierea perioadei de tranziție vor continua în temeiul legislației UE. În baza unui acord reciproc între UE și Regatul Unit, Portalul e-justiție va păstra informațiile legate de Regatul Unit până la sfârșitul anului 2022.

Aspecte matrimoniale și aspecte legate de răspunderea părintească

Gibraltar

Conținut furnizat de
Gibraltar

GĂSIREA INSTANŢELOR COMPETENTE

Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.

Regatul Unit

Gibraltar

Dreptul familiei - probleme matrimoniale și de răspundere părintească


*mențiuni obligatorii

Articolul 67 (a)

Ministerul Educației,

Justiției și Schimbului Internațional de Informații

771 Europort

Gibraltar

Articolul 67 (b)

Limbile acceptate pentru comunicările adresate autorităților centrale în conformitate cu articolul 57 alineatul (2): limba engleză, limba franceză.

Articolul 67 (c)

Limbile acceptate pentru certificatul privind drepturile de vizită și înapoierea copilului în conformitate cu articolul 45 alineatul (2): limba engleză, limba franceză.

Articolele 21 și 29

Cererile prevăzute la articolele 21 și 29 se depun la:

– Curtea Supremă (Supreme Court) din Gibraltar.

Articolul 33

Căile de atac prevăzute la articolul 33 se depune la:

– Curtea Supremă (Supreme Court) din Gibraltar.

Articolul 34

Căile de atac prevăzute la articolul 34 pot fi depuse numai:

– la Curtea de Apel (Court of Appeal) din Gibraltar, și anume un recurs.

 

Această pagină face parte din portalul Europa ta.

Ne-am bucura să primim feedbackul dumneavoastră cu privire la utilitatea informațiilor furnizate.

Your-Europe

Ultima actualizare: 19/08/2021

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.