Öröklés

Málta

Tartalomszolgáltató:
Málta

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Málta

Családjog – Öröklési ügyek


*kötelező választás

78. cikk a) pontja - a 45. cikk (1) bekezdésével összhangban benyújtott, végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmek és az ilyen kérelmekkel kapcsolatos határozatok ellen az 50. cikk (2) bekezdésével összhangban benyújtott fellebbezések elbírálására hatáskörrel rendelkező bíróságok vagy hatóságok neve és elérhetőségei

A végrehajthatóság megállapítása iránti kérelmek elbírálására hatáskörrel rendelkező bíróság a polgári bíróság első tanácsa.  A fellebbezéseket a fellebbviteli bírósághoz kell benyújtani.

78. cikk b) pontja - az 51. cikkben említett, a jogorvoslat tárgyában hozott határozat megtámadására vonatkozó eljárások

Lásd a polgári eljárásjogi és szervezeti törvénykönyv (máltai törvénytár, 12. fejezet) harmadik könyve IV. címének a perújításra vonatkozó rendelkezéseit.

78. cikk c) pontja - a 64. cikk alapján a bizonyítvány kiállítására hatáskörrel rendelkező hatóságokra vonatkozó releváns információk

A 64. cikk értelmében a bizonyítvány kiállítására hatáskörrel rendelkező bíróság a polgári bíróság (nemperes tanács) valamint a közjegyzők jogállásáról és a közjegyzői okiratokról szóló törvény szerinti felhatalmazással rendelkező közjegyzők.

78. cikk d) pontja - a 72. cikkben említett jogorvoslati eljárások

A jogorvoslat iránti kérelmet a bírósági szervezetről és a polgári eljárásról szóló törvény (máltai törvénytár, 12. fejezet) értelmében hitelesített formában a polgári bíróság első kollégiumához kell benyújtani.  A polgári bíróság első kollégiumának határozataival szembeni fellebbezést a fellebbviteli bírósághoz kell benyújtani.

Utolsó frissítés: 25/03/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.