Bizonyításfelvétel (átdolgozás)

Ausztria

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Ausztria

Bizonyításfelvétel


*kötelező választás

2. cikk (1) bekezdés – Bíróságnak tekinthető hatóságok

Az osztrák nemzeti jog értelmében nincsenek a bíróságokon kívül olyan hatóságok, amelyek a rendelet 2. cikke (1) bekezdésének megfelelően jelenleg hatáskörrel rendelkeznének a határon átnyúló bizonyításfelvételre.

3. cikk (2) bekezdés – Megkeresett bíróságok

Ausztriában a kerületi bíróságok hatáskörébe tartozik a tagállamok bíróságai között a polgári és kereskedelmi ügyekben a bizonyításfelvétel tekintetében történő együttműködésről (bizonyításfelvétel) szóló, 2020. november 25-i (EU) 2020/1783 rendelet szerinti bizonyításfelvétel iránti kérelmek végrehajtása.

4. cikk – Központi szerv

A rendelet 4. cikkében hivatkozott központi hatóság Ausztria teljes területét illetően:

a Szövetségi Igazságügyi Minisztérium

Museumstraße 7

1070 Bécs

Tel.: (+43-1) 52 1 52 0

Fax: (+43-1) 52 1 52 2727

E-mail: team.z@bmj.gv.at

6. cikk – A formanyomtatványok kitöltéséhez elfogadott nyelvek

A formanyomtatványok német vagy angol nyelven tölthetők ki.

7. cikk – A kérelmek és egyéb tájékoztatások továbbításának elfogadott módjai

Az informatikai rendszer hibája, vagy a 7. cikk (4) bekezdésében említett egyéb kivételes körülmények esetén a kérelmek és közlések továbbra is továbbíthatók lesznek postai úton, futárszolgálat útján, faxon vagy e-mailben azt követően is, hogy a kérelmek és közlések e-CODEX-en alapuló decentralizált informatikai rendszerben történő továbbítása (a rendelet 35. cikk (3) bekezdésével összefüggésben értelmezett 7. cikkének (1) bekezdése) kötelezően alkalmazandóvá válik.

19. cikk – A közvetlen bizonyításfelvételre irányuló kérelmekkel kapcsolatos döntéshozatalért felelős központi szerv vagy hatáskörrel rendelkező hatóság(ok)

A rendelet 19. cikkével összhangban értelmezett 4. cikkében hivatkozott központi hatóság Ausztria teljes területét illetően:

a Szövetségi Igazságügyi Minisztérium

Museumstraße 7

1070 Bécs

Tel.: (+43-1) 52 1 52 0

Fax: (+43-1) 52 1 52 2727

E-mail: team.z@bmj.gv.at

29. cikk – Azon megállapodások, amelyeknek a tagállamok részes felei, és amelyek megfelelnek a 29. cikk (2) bekezdésében foglalt feltételeknek

Kétoldalú megállapodások fenntartása jelenleg nincs tervbe véve.

31. cikk (4) bekezdés – Értesítés a decentralizált informatikai rendszer korai használatáról

Még nincs semmilyen konkrét terv.

Utolsó frissítés: 15/06/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.