Bizonyításfelvétel (átdolgozás)

Szlovákia

Tartalomszolgáltató:
Szlovákia

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Szlovákia

Bizonyításfelvétel


*kötelező választás

2. cikk (1) bekezdés – Bíróságnak tekinthető hatóságok

A 2. cikk (1) bekezdésének alkalmazásában a közjegyzők az egyéb hatóság (öröklési eljárásban, valamint elveszett vagy megsemmisült jogi eszköz, például tulajdoni lap (konanie o umorení listiny) helyreállítására irányuló eljárásban).

3. cikk (2) bekezdés – Megkeresett bíróságok

Azok a járásbíróságok (okresné súdy) vagy városi bíróságok (mestské súdy) amelyek körzetében a kért bizonyítást fel kell venni, az alábbiakban meghatározott bíróságok felé intézett kérelemmel:

-          családjogi és családi állapottal kapcsolatos ügyekben a Pozsony II. Városi Bíróság (Mestský súd Bratislava II) rendelkezik Pozsony valamennyi kerülete tekintetében illetékességgel;

-          kereskedelmi ügyekben a Pozsony III. Városi Bíróság (Mestský súd Bratislava III) rendelkezik Pozsony valamennyi kerülete, valamint Malacky és Pezinok tekintetében illetékességgel;

-          minden egyéb ügyben a Pozsony IV. Városi Bíróság (Mestský súd Bratislava IV) rendelkezik Pozsony valamennyi kerülete tekintetében illetékességgel.

4. cikk – Központi szerv

A Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma (Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky)

Nemzetközi Magánjogi Osztály

Račianska ul. 71

813 11 Pozsony

Szlovákia

Telefon: (421) 2 888 91 111

Fax: (421) 2 888 91 604

E-mail: civil.inter.coop@justice.sk

Honlap: https://www.justice.gov.sk/

Nyelvismeret: szlovák, cseh és angol

6. cikk – A formanyomtatványok kitöltéséhez elfogadott nyelvek

Szlovák és cseh.

7. cikk – A kérelmek és egyéb tájékoztatások továbbításának elfogadott módjai

A szlovák hatóságok írásban, papíralapon fogadják el a kérelmeket.

19. cikk – A közvetlen bizonyításfelvételre irányuló kérelmekkel kapcsolatos döntéshozatalért felelős központi szerv vagy hatáskörrel rendelkező hatóság(ok)

A Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma

Nemzetközi Magánjogi Osztály

Račianska ul. 71

813 11 Bratislava

Szlovákia

Tel.: (421) 2 888 91 111

Fax: (421) 2 888 91 604

E-mail: civil.inter.coop@justice.sk

Honlap: https://www.justice.gov.sk

29. cikk – Azon megállapodások, amelyeknek a tagállamok részes felei, és amelyek megfelelnek a 29. cikk (2) bekezdésében foglalt feltételeknek

Nem alkalmazandó.

31. cikk (4) bekezdés – Értesítés a decentralizált informatikai rendszer korai használatáról

Nem alkalmazandó.

Utolsó frissítés: 11/01/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.