Bizonyításfelvétel (átdolgozás)

Spanyolország

Tartalomszolgáltató:
Spanyolország

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Spanyolország

Bizonyításfelvétel


*kötelező választás

2. cikk (1) bekezdés – Bíróságnak tekinthető hatóságok

Nem alkalmazandó.

3. cikk (2) bekezdés – Megkeresett bíróságok

Bírók.

A spanyol igazságszolgáltatási rendszerben a Spanyolország által kijelölt átvevő hatóság (a Bírósági Hivatal és Központi Szolgáltatások (Decanatos y Servicios comunes procesales)) továbbítja a kérelmeket a bizonyítás felvételére illetékes hatóságnak.

4. cikk – Központi szerv

A Spanyolország által kijelölt központi hatóság az Igazságügyi Minisztérium Nemzetközi Jogi Együttműködési Főigazgatósága (Subdirección General de Cooperación Jurídica Internacional del Ministerio de Justicia).

Nemzetközi Jogi Együttműködési Főigazgatóság

Igazságügyi Minisztérium

C/San Bernardo, 62

28015 Madrid

Fax: +34 913904457

E-mail: sgcji@mjusticia.es

rogatoriascivil@mjusticia.es

6. cikk – A formanyomtatványok kitöltéséhez elfogadott nyelvek

Spanyolország spanyol vagy portugál nyelven fogadja el a rendelet szerinti kérelmeket és közléseket.

7. cikk – A kérelmek és egyéb tájékoztatások továbbításának elfogadott módjai

Ami a jelenleg rendelkezésre álló eszközöket illeti, a bíróságok a kérelmek és egyéb közlések kezelése során informatikai és digitális eszközöket tud alkalmazni. Elektronikus eszközök hiányában a kérelmeket és iratokat postai úton továbbítják és fogadják.

19. cikk – A közvetlen bizonyításfelvételre irányuló kérelmekkel kapcsolatos döntéshozatalért felelős központi szerv vagy hatáskörrel rendelkező hatóság(ok)

Azon illetékes bíróságok bírái, ahol a bizonyításfelvétel történik, felelősek a közvetlen bizonyításfelvétel iránti kérelmekkel kapcsolatos döntésekért.

29. cikk – Azon megállapodások, amelyeknek a tagállamok részes felei, és amelyek megfelelnek a 29. cikk (2) bekezdésében foglalt feltételeknek

Nincs észrevétel.

31. cikk (4) bekezdés – Értesítés a decentralizált informatikai rendszer korai használatáról

Nincs észrevétel.

Utolsó frissítés: 26/02/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.