Ügyészek alapképzése az Európai Unióban

Ez a szakasz az ügyészek uniós tagállamokbeli képzési rendszerét mutatja be: felvételi feltételek, célkitűzések és tartalom, időtartam és szervezet, végső értékelés.

Az ügyészek az uniós jog tagállami szintű helyes alkalmazásának fő letéteményesei. Ismerniük és alkalmazniuk kell az igazságügy területére vonatkozó uniós vívmányok releváns részeit.

Az alapképzésnek, valamint a leendő vagy újonnan kinevezett ügyészek számára nyújtott képzésnek a következőket kell biztosítania:

  • az uniós jog és jogi kultúra alapjai, az uniós jog nemzeti jogrendszerekben betöltött szerepének megértése a gyakorlati működés tekintetében is
  • a jogállamisággal kapcsolatos uniós vívmányok
  • saját, európai gyakorló jogászként betöltött szerepük megismertetése.

Kapcsolódó linkek

Igazságügyi alapképzés – 10 térképen megjelenítve

Utolsó frissítés: 01/03/2023

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.