Dėmesio! Šiame puslapyje originalo kalba (anglų) neseniai atlikta pakeitimų. Puslapį jūsų pasirinkta kalba šiuo metu rengia mūsų vertėjai.
Jis jau išverstas į šias kalbas: bulgarųispanųčekųdanųestųgraikųprancūzųkroatųitalųlatviųlietuviųvengrųmaltiečiųnyderlandųlenkųportugalųslovėnųsuomiųšvedų.
Swipe to change

Formarea inițială a avocaților în Uniunea Europeană

Această secțiune prezintă programul de formare inițială în statele membre ale UE pentru avocați: condiții de intrare, obiective și conținut, durată și organizare, evaluare finală.

Avocații joacă un rol esențial în punerea în aplicare practică a dreptului UE în numeroase proceduri judiciare, naționale sau transfrontaliere, civile, familiale, administrative sau penale. Acestora le revine sarcina de a aborda aspecte ale dreptului UE în situații juridice specifice.

Formarea inițială, formarea avocaților viitori sau nou numiți ar trebui să vizeze:

  • fundamentarea în sistemul juridic al UE și în cultura juridică, contribuind la o mai bună înțelegere practică a rolului dreptului UE în sistemele juridice naționale
  • acquis-ul privind statul de drept
  • informații privind rolul lor de practicieni europeni în domeniul justiției.
Ultima actualizare: 31/10/2022

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.