Költségmentesség

Ausztria

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

Nemzeti szabályozás PDF (192 Kb) de


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Ausztria

Költségmentesség


*kötelező választás

A 14. cikk (2) bekezdésének első francia bekezdése – Az illetékes fogadó vagy továbbító hatóságok neve és címe

A másik tagállamban folyó eljárásokkal kapcsolatos költségmentesség iránti kérelmek továbbításáért felelős hatóság az az ausztriai kerületi bíróság, amelynek területén a kérelmező lakóhellyel rendelkezik. Ha a kérelmezőnek van jogi képviselője, az a kerületi bíróság is illetékes, amelynek területén a jogi képviselő lakóhellyel rendelkezik.

A más tagállamból továbbított költségmentesség iránti kérelem esetében az átvevő intézmény az az osztrák bíróság, amely előtt a kérelem tárgyát képező eljárás első fokon folyamatban van vagy volt. Ha Ausztriában még nincs folyamatban eljárás, az átvevő intézmény az a kerületi bíróság, amelynek területén az alperes lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye található, vagy a Bezirksgericht Innere Stadt Wien (Bécs Belvárosi Kerületi Bíróság).

A cikk vonatkozásában illetékes hatóságok listáját az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.
Az illetékes hatóságok listája

A 14. cikk (2) bekezdésének harmadik francia bekezdése – A kérelmek fogadásának lehetséges módjai

A hatóságok a kérelmeket az alábbi kommunikációs eszközökön fogadják:

Postai úton és faxon.

A 14. cikk (2) bekezdésének negyedik francia bekezdése – A kérelem kitöltésére használható nyelvek

A kérelmeket az alábbi nyelveken lehet kitölteni:

Német és angol.

Utolsó frissítés: 08/07/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.