Költségmentesség

Horvátország

Tartalomszolgáltató:
Horvátország

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Horvátország

Költségmentesség


*kötelező választás

A 14. cikk (2) bekezdésének első francia bekezdése – Az illetékes fogadó vagy továbbító hatóságok neve és címe

A Horvát Köztársaságban a kérelmek továbbítására és fogadására illetékes hatóság:

a Horvát Köztársaság Igazságügyi és Közigazgatási Minisztériuma (Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske)

Ulica grada Vukovara 49

Tel.: +385 1 371 40 00

telefax: +385 1 371 45 07

Honlap: https://mpu.gov.hr/

A 14. cikk (2) bekezdésének második francia bekezdése – A fogadó és továbbító hatóságok illetékességi területe

A Horvát Köztársaság egésze tekintetében a Horvát Köztársaság Igazságügyi és Közigazgatási Minisztériuma az illetékes hatóság.

A 14. cikk (2) bekezdésének harmadik francia bekezdése – A kérelmek fogadásának lehetséges módjai

A Horvát Köztársaságon belül a kérelmeket postai úton kell benyújtani.

A 14. cikk (2) bekezdésének negyedik francia bekezdése – A kérelem kitöltésére használható nyelvek

Amennyiben az Európai Unió valamely tagállamában lakó vagy tartózkodó fél határokon átnyúló ügyben a Horvát Köztársaság bíróságához fordul jogi segítségnyújtás végett, a megfelelő formanyomtatványokat és okiratokat horvát nyelvre lefordítva kell benyújtani. Ha a Horvát Köztársaságban lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező fél határokon átnyúló jogvitában az Európai Unió egy másik tagállamának bírósága előtt költségmentességet kér, a formanyomtatványt és a kísérő iratokat az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium lefordítja az Európai Unió érintett tagállama és az illetékes átvevő hatóság hivatalos nyelvére vagy hivatalos nyelveinek egyikére.

Utolsó frissítés: 02/04/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.