Költségmentesség

Észtország

Tartalomszolgáltató:
Észtország

A 2003/8/EK tanácsi irányelvet az észt jogba a költségmentességről szóló törvény ültette át, amely 2005. március 1-jén lépett hatályba.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Észtország

Költségmentesség


*kötelező választás

A 14. cikk (2) bekezdésének első francia bekezdése – Az illetékes fogadó vagy továbbító hatóságok neve és címe

A cikk vonatkozásában illetékes hatóságok listáját az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.
Az illetékes hatóságok listája

A 14. cikk (2) bekezdésének második francia bekezdése – A fogadó és továbbító hatóságok illetékességi területe

A költségmentesség iránti kérelem benyújtásának feltételeit a költségmentességről szóló törvény 10. cikke határozza meg.

A cikk vonatkozásában illetékes hatóságok listáját az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.
Az illetékes hatóságok listája

A 14. cikk (2) bekezdésének harmadik francia bekezdése – A kérelmek fogadásának lehetséges módjai

A költségmentesség iránti kérelmet írásban, az illetékes megyei bírósághoz kell benyújtani. A kérelem benyújtására szolgáló formanyomtatvány elérhető az Igazságügyi Minisztérium honlapján, valamint minden bíróságon és ügyvédi irodában.

A 14. cikk (2) bekezdésének negyedik francia bekezdése – A kérelem kitöltésére használható nyelvek

A költségmentesség iránti kérelmet észt nyelven kell benyújtani. A kérelem angol nyelven is benyújtható, amennyiben a költségmentességet az Európai Unió más tagállamában tartózkodó természetes személy, vagy az Európai Unió más tagállamának állampolgára vagy ott letelepedett jogi személy kéri. A bírósághoz bármely más nyelven benyújtott kérelmeket a bíróság visszaküldi a kérelmezőnek.

Utolsó frissítés: 29/03/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.