Költségmentesség

Franciaország

Tartalomszolgáltató:
Franciaország

A költségmentességről szóló nemzeti jogszabályok:

a költségmentességről szóló, 1991. július 10-i 91-647. sz. törvény,

a költségmentességről, valamint a bíróságon kívüli eljárásokban való ügyvédi segítségnyújtáshoz nyújtott támogatásról és költségmentességről szóló, 1991. július 10-i 91-647. sz. törvény 2020. december 28-i 2020-1717. sz. végrehajtási rendelete,

a költségmentesség iránti kérelemre vonatkozó formanyomtatvány tartalmáról és a csatolandó dokumentumok jegyzékéről szóló, 2020. december 30-i rendelet.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Franciaország

Költségmentesség


*kötelező választás

A 14. cikk (2) bekezdésének első francia bekezdése – Az illetékes fogadó vagy továbbító hatóságok neve és címe

Igazságügyi Minisztérium, Polgári és Igazságügyi Osztály (Service de l'accès au droit et à la justice et de l'aide aux victimes), polgári jogsegély iroda (Bureau de l'aide juridictionnelle)

Az iroda címe: 13 Place Vendôme; 75042 Paris CEDEX 01; Franciaország

Tel.: +33 1 70 22 74 12

E-mail: baj.sadjav-sg@justice.gouv.fr

A 14. cikk (2) bekezdésének második francia bekezdése – A fogadó és továbbító hatóságok illetékességi területe

Területi illetékessége Franciaországra mint anyaországra, a tengerentúli területekre (Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Guyana és Réunion), valamint Saint-Pierre-re és Miquelonra terjed ki;

A 14. cikk (2) bekezdésének harmadik francia bekezdése – A kérelmek fogadásának lehetséges módjai

Postai úton a következő címre:

Igazságügyi Minisztérium, Polgári és Igazságügyi Osztály (Service de l'accès au droit et à la justice et de l'aide aux victimes), polgári jogsegély iroda (Bureau de l'aide juridictionnelle)

13, place Vendôme

75042 Paris CEDEX 01

Franciaország

A 14. cikk (2) bekezdésének negyedik francia bekezdése – A kérelem kitöltésére használható nyelvek

A kérelem kizárólag francia nyelven tölthető ki.

Utolsó frissítés: 14/12/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.