Költségmentesség

Szlovákia

Tartalomszolgáltató:
Szlovákia

Nemzeti jog: A költségmentességről szóló törvény

A 8/2005. sz. törvénnyel módosított, a rászoruló személyeknek biztosított költségmentességről, valamint az ügyvédekről szóló 586/2003. sz. törvény és a kereskedelmi tevékenységről szóló 455/1991. sz. törvény (a továbbiakban: kereskedelmi törvény) módosításáról szóló 327/2005. sz. törvény, amely 2006. január 1-jén lépett hatályba.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Szlovákia

Költségmentesség


*kötelező választás

A 14. cikk (2) bekezdésének első francia bekezdése – Az illetékes fogadó vagy továbbító hatóságok neve és címe

Az illetékes továbbító és átvevő hatóság a Költségmentességi Központ. A kérelmeket a Költségmentességi Központ azon irodájának kell küldeni vagy oda benyújtani, amely a kérelmező ideiglenes vagy szokásos tartózkodási helyén működik.

A 14. cikk (2) bekezdésének második francia bekezdése – A fogadó és továbbító hatóságok illetékességi területe

A Költségmentességi Központ az illetékes hatóság Szlovákia teljes területén.

A 14. cikk (2) bekezdésének harmadik francia bekezdése – A kérelmek fogadásának lehetséges módjai

Azokat a kérelmeket, amelyeket az előírt formanyomtatványon kell benyújtani, papír alapon, fokozott biztonságú elektronikus aláírással ellátva elektronikusan, vagy a Központi Közigazgatási Portálon keresztül is be lehet nyújtani.

A 14. cikk (2) bekezdésének negyedik francia bekezdése – A kérelem kitöltésére használható nyelvek

A kérelmek benyújtására elfogadott nyelv: szlovák.

Utolsó frissítés: 04/04/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.