Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok - Brüsszel I.

Málta

Tartalomszolgáltató:
Málta

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Málta

Bírósági határozatok elismerése és végrehajtása – Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok (Brüsszel I. rendelet)


*kötelező választás

I. melléklet – A 3. cikk (2) bekezdésében és a 4. cikk (2) bekezdésében említett joghatósági szabályok

– Máltán: a polgári eljárásjogi és szervezeti törvénykönyv 742., 743. és 744. cikke – 12. fejezet, valamint a kereskedelmi törvénykönyv 549. cikke – 13. fejezet.

II. melléklet – Azok a bíróságok vagy hatáskörrel rendelkező hatóságok, amelyekhez a 39. cikkben említett kérelmet kell intézni

– Máltán a Prim' Awla tal-Qorti Ċivili (a polgári bíróság első kollégiuma) vagy a Qorti talMaġistrati ta' Għawdex fil-ġurisdizzjoni superjuri tagħha (Gozo-i magisztrátusi bíróság, felsőbírósági hatáskörében), vagy tartással kapcsolatos határozatok esetén a Ministru responsabbli għallĠustizzja (igazságügyi miniszter) áttétele alapján a Reġistratur tal-Qorti (a bíróság hivatala).

III. melléklet – Azok a bíróságok, amelyekhez a 43. cikk (2) bekezdésében említett jogorvoslat benyújtható

– A fellebbviteli bíróság, a polgári eljárásjogi és szervezeti törvénykönyvben a fellebbezésekre meghatározott eljárásban – 12. fejezet

IV. melléklet – A 44. cikk alapján benyújtható jogorvoslati kérelmek

– Máltán további fellebbezésre nincs lehetőség semmilyen más bíróság előtt;

– tartással kapcsolatos határozatok esetében a fellebbviteli bíróság, a polgári eljárásjogi és szervezeti törvénykönyvben a fellebbezésekre meghatározott eljárásban – 12. fejezet

Utolsó frissítés: 08/07/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.