Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok - Brüsszel I.

Románia

Tartalomszolgáltató:
Románia

I. melléklet – A 3. cikk (2) bekezdésében és a 4. cikk (2) bekezdésében említett joghatósági szabályok

A rendelet 3. cikkének (2) bekezdésében és 4. cikkének (2) bekezdésében említett nemzeti joghatósági szabályok a következők:

Romániában: A polgári perrendtartásról szóló 134/2010. sz. törvény „Nemzetközi polgári eljárásjog” című VII. könyvének „A román bíróságok nemzetközi joghatósága” című I. címének 1066–1082. cikke

II. melléklet – Azok a bíróságok vagy hatáskörrel rendelkező hatóságok, amelyekhez a 39. cikkben említett kérelmet kell intézni

– Romániában a törvényszék (tribunal) (a Románia Európai Unióhoz való csatlakozásának napjától az egyes közösségi rendeletek végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 119/2006. sz. sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó, módosított 191/2007. sz. törvény I/2. szakasza 1. cikkének (1) bekezdése; a polgári perrendtartás 95. cikkének (1) bekezdése)

III. melléklet – Azok a bíróságok, amelyekhez a 43. cikk (2) bekezdésében említett jogorvoslat benyújtható

Romániában a „fellebbviteli bíróság” (Curtea de apel) (a polgári perrendtartásról szóló 134/2010. sz. törvény 96. cikkének (2) bekezdése).

IV. melléklet – A 44. cikk alapján benyújtható jogorvoslati kérelmek

fellebbezés (a polgári perrendtartás 97. cikkének (1) bekezdése)

Utolsó frissítés: 14/02/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.