Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok - Brüsszel I.

Szlovákia

Tartalomszolgáltató:
Szlovákia

I. melléklet – A 3. cikk (2) bekezdésében és a 4. cikk (2) bekezdésében említett joghatósági szabályok

Szlovákiában, a nemzetközi magánjogra és annak eljárási szabályaira vonatkozó 97/1963. sz. törvény 37. és 37e cikke.

II. melléklet – Azok a bíróságok vagy hatáskörrel rendelkező hatóságok, amelyekhez a 39. cikkben említett kérelmet kell intézni

járásbíróság (okresný súd), Pozsony III. Városi Bíróság (Mestský súd Bratislava III), Pozsony IV. Városi Bíróság (Mestský súd Bratislava IV) és Kassai Városi Bíróság (Mestský súd Košice)

III. melléklet – Azok a bíróságok, amelyekhez a 43. cikk (2) bekezdésében említett jogorvoslat benyújtható

járásbíróságok (okresné súdy) és városi bíróságok (mestské súdy)

IV. melléklet – A 44. cikk alapján benyújtható jogorvoslati kérelmek

Felülvizsgálat (dovolanie) a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága (Najvyšší súd Slovenskej republiky) előtt. A felülvizsgálat iránti kérelmeket azon járásbíróságon keresztül kell benyújtani, amelynek a határozata ellen folyik a fellebbezés.

Utolsó frissítés: 09/04/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.