Bíró- és ügyészképző intézetek

Elsősorban a nemzeti képzési struktúrák nyújtják a bírói kar számára az európai igazságügyi képzést. 17 tagállamban vannak alap és továbbképzést nyújtó iskolák. A többi tagállamban az igazságügyi minisztérium, a bírói tanács vagy a bírósági szolgálatok szervezik a képzést.

Az alábbiakban találhatók az uniós tagállamokban működő igazságügyi képzésért felelős struktúrák által nyújtott, rájuk vonatkozó információk:

A tagállamokban zajló alapképzésekre vonatkozó részletesebb információkért kattintson a „Menu for Justice” projekt honlapjára itt (az alapképzésre vonatkozó információt az „access to country data set” menüpont alatt találja).

Utolsó frissítés: 01/02/2020

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.