Jogászok képzése

A jogászok gyakorlati idejének letöltését elsősorban az ügyvédi kamarák, magánpraxisok vagy ügyvédi irodák, képzésszolgáltatók és egyetemek szervezik az uniós tagállamokban. Néhány tagállamban ezt a feladatot a fellebbviteli bíróságok és az igazságügyi minisztérium látja el. A továbbképzések felügyeletét – ahol létezik ilyen – az ügyvédi kamarák biztosítják.

E tájékoztatók részletezik az uniós tagállamok jogászképzési rendszereit. Hasznos információkkal szolgálhatnak a nemzeti kamarák számára, és segíthetnek összevetni, milyen képzésben részesültek azok a jogászok, akik élni szeretnének egy másik tagállamban a szabad letelepedéshez való jogukkal.

A tájékoztatókat az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa (CCBE) és az EIPA Bírák és Jogászok Európai Központja állította össze az európai igazságügyi képzéssel kapcsolatos kísérleti projekt keretében. További információkért kattintson ide.

Utolsó frissítés: 01/02/2020

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.