Usposabljanje odvetnikov

Glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU so odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki usposabljanja in univerze. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo pritožbena sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega usposabljanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.

Sledijo informativni pregledi sistemov usposabljanja odvetnikov v državah članicah EU. Lahko so koristni za nacionalne odvetniške zbornice ter za primerjavo usposabljanja odvetnikov, ki želijo uveljavljati svojo pravico do ustanavljanja v drugi državi članici.

Informativne preglede sta v okviru pilotnega projekta o evropskem izobraževanju v pravosodju pripravila Svet odvetniških združenj Evrope (CCBE) in Evropski center za sodnike in odvetnike Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA). Več informacij je na voljo tukaj.

Zadnja posodobitev: 01/02/2020

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.