Οι αρμόδιοι φορείς κατάρτισης του προσωπικού των δικαστηρίων στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι οι εξής;
- Βέλγιο (147 Kb) :
Η κατάρτιση οργανώνεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης, παρέχεται όμως από δύο οντότητες του δημόσιου τομέα. - Βουλγαρία (148 Kb) :
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και η Κρατική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Πληροφοριών είναι οι αρμόδιοι φορείς για τη διοργάνωση της κατάρτισης. Η κατάρτιση παρέχεται από σύνολο δημοσίων, ιδιωτικών και ευρωπαϊκών οντοτήτων. - Τσεχική Δημοκρατία:
Τα δικαστήρια, η Εισαγγελία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρμόδιοι για την κατάρτιση δικαστικών βοηθών (148 Kb) , ανώτερων δικαστικών υπαλλήλων (147 Kb) και ασκούμενων δικαστών (147 Kb) . Η κατάρτιση παρέχεται από τη Δικαστική Ακαδημία. - Δανία (138 Kb) :
Η Διοίκηση των Δανικών Δικαστηρίων είναι αρμόδια για τη διοργάνωση της κατάρτισης, η οποία παρέχεται από την Domstolsstyrelsen. - Γερμανία:
Στη Βαυαρία, το Περιφερειακό Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρμόδιο για τη διοργάνωση της κατάρτισης των δικαστικών επιμελητών (145 Kb) (145 Kb) και του προσωπικού ασφαλείας (150 Kb) . Η κατάρτιση παρέχεται από περιφερειακούς φορείς κατάρτισης και δικαστήρια. Στο Βερολίνο (144 Kb) η διοργάνωση και η παροχή κατάρτισης είναι αρμοδιότητα του εφετείου. Στο Βραδεμβούργο (142 Kb) , αρμόδιο για τη διοργάνωση κατάρτισης είναι το περιφερειακό δικαστήριο, το οποίο παρέχει επίσης κατάρτιση σε συνεργασία με την περιφερειακή Ακαδημία Δικαιοσύνης. - Εσθονία (141 Kb) :
Το εθνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρμόδιο για τη διοργάνωση κατάρτισης, την οποία και παρέχει σε συνεργασία με τα δικαστήρια. - Ιρλανδία (145 Kb) :
Οι υπηρεσίες των δικαστηρίων είναι αρμόδιες για τη διοργάνωση κατάρτισης, η οποία παρέχεται από σύνολο δημοσίων και ιδιωτικών οντοτήτων. - Ελλάδα (143 Kb) :
Η κατάρτιση παρέχεται από δημόσια οντότητα. - Ισπανία (147 Kb) :
Η κατάρτιση του προσωπικού των δικαστηρίων διοργανώνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, από έναν δημόσιο φορέα κατάρτισης και λοιπές οντότητες. - Γαλλία:
Η κατάρτιση των ανώτερων δικαστικών υπαλλήλων (146 Kb) , επικουρικών διοικητικών υπαλλήλων (144 Kb) , διοικητικών γραμματέων (144 Kb) , δικαστικών υπαλλήλων (146 Kb) και τεχνικών υπαλλήλων (144 Kb) διοργανώνεται από Υπουργείο Δικαιοσύνης και παρέχεται από την «Ecole Nationale des Greffes». - Κροατία (147 Kb) :
Το Κρατικό Δικαστικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη διοργάνωση κατάρτισης, η οποία παρέχεται από τη Δικαστική Ακαδημία της Κροατίας. - Ιταλία (145 Kb) :
Το εθνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρμόδιο τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την παροχή κατάρτισης. - Λετονία (145 Kb) :
Η Διοίκηση των Δικαστηρίων διοργανώνει την κατάρτιση του προσωπικού των δικαστηρίων, την οποία και παρέχει σε συνεργασία με το Λετονικό Κέντρο Δικαστικής Κατάρτισης. - Λιθουανία (155 Kb) :
Η κατάρτιση του προσωπικού των δικαστηρίων διοργανώνεται από την Υπηρεσία Δημόσιας Διοίκησης και το Υπουργείο Εσωτερικών. Η κατάρτιση παρέχεται από τα εθνικά δικαστήρια. - Λουξεμβούργο (144 Kb) :
Αρμόδια για τη διοργάνωση της κατάρτισης είναι η Εισαγγελία. Η κατάρτιση παρέχεται από εθνικό φορέα κατάρτισης. - Ουγγαρία:
Η Εθνική Δικαστική Υπηρεσία και τα διορίζοντα δικαστήρια είναι αρμόδια για τη διοργάνωση της κατάρτισης υπαλλήλων (144 Kb) , δικαστικών γραμματέων (138 Kb) , εργατών (138 Kb) και ασκουμένων (141 Kb) . Η Ουγγρική Ακαδημία Δικαιοσύνης, ενίοτε σε συνεργασία με τα διορίζοντα δικαστήρια, είναι ο φορέας κατάρτισης. - Μάλτα (160 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται από τα κατά τόπους δικαστήρια και παρέχεται από δημόσιους φορείς. - Κάτω Χώρες (141 Kb) :
Το Συμβούλιο Δικαστικού Σώματος είναι αρμόδιο για τη διοργάνωση της κατάρτισης, η οποία παρέχεται από εθνικό φορέα κατάρτισης σε συνεργασία με τα κατά τόπους δικαστήρια. - Αυστρία (144 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης και παρέχεται από το εν λόγω υπουργείο σε συνεργασία με τις Προεδρίες των τεσσάρων εφετείων. - Πολωνία (157 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται από τα δικαστήρια και παρέχεται από δημόσιους φορείς: εθνικά δικαστήρια, την Εθνική Σχολή Δικαστών και την Εισαγγελία. - Πορτογαλία (144 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται και παρέχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. - Ρουμανία (617 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων. Η κατάρτιση παρέχεται από διάφορους δημόσιους φορείς. - Σλοβενία (149 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται και παρέχεται από το Κέντρο Δικαστικής Κατάρτισης. - Σλοβακία (152 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται και παρέχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω της Δικαστικής Ακαδημίας. - Φινλανδία (139 Kb) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται και παρέχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τα δικαστήρια. - Σουηδία (441 KB) :
Η κατάρτιση του δικαστικού προσωπικού διοργανώνεται από τα κατά τόπους δικαστήρια και τον εθνικό φορέα κατάρτισης. Αρμόδια για την παροχή κατάρτισης είναι τα κατά τόπους δικαστήρια.
Τελευταία επικαιροποίηση:
01/02/2020
Για τη διαχείριση αυτής της ιστοσελίδας υπεύθυνη είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα σελίδα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη όσον αφορά πληροφορίες ή δεδομένα που περιέχονται ή αναφέρονται στο παρόν έγγραφο. Παρακαλείσθε να συμβουλευθείτε την ανακοίνωση νομικού περιεχομένου σχετικά με το καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας που διέπει τις σελίδες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.