Tämän sivun alkukielistä versiota englanti on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.
Swipe to change

ECLI (eurooppalainen oikeuskäytäntötunnus) -hakukone

ECLI (eurooppalainen oikeuskäytäntötunnus) -hakupalvelu

1. Yleiskatsaus

ECLI-hakuliittymä on yleisölle tarkoitettu palvelu, jota Euroopan komissio ylläpitää yhdessä hankkeeseen osallistuvien oikeuskäytännön julkaisijoiden kanssa. Komissio on perustanut palvelun helpottaakseen oikeussuojan saatavuutta rajatylittävissä asioissa. ECLI-tunnuksen avulla kansalaisten ja oikeusalan ammattilaisten on helppo löytää oikeuskäytäntöön liittyviä asiakirjoja. Lisätietoja on saatavilla Neuvoston päätelmissä European Case Law Identifier ‑tunnuksen (ECLI) ja vähimmäismääräisen oikeuskäytäntöön liittyvän yhdenmukaisen metadatan käyttöönottoon kehottamisesta.

2. Ehdot ja säännöt

Käyttämällä tätä palvelua hyväksyt Euroopan oikeusportaalin käyttöehdot ja henkilötietojen suojaa koskevat säännöt. Ne löytyvät täältä.

3. Evästeiden käyttö

Euroopan oikeusportaalin evästeiden käyttö selostetaan täällä.

4. Usein kysyttyä

Kysymys: Mistä tiedot ovat peräisin?
Vastaus: ECLI-tunnuksella varustettu oikeuskäytäntö on peräisin joko suoraan hankkeeseen osallistuvilta tuomioistuimilta tai muilta järjestelmässä mainituilta julkaisemisesta vastaavilta organisaatioilta.

Kysymys: Miksi palvelu kattaa vain tietyt maat ja/tai tuomioistuimet/organisaatiot?
Vastaus: Kaikki EU:n jäsenvaltiot eivät ole vielä ottaneet ECLI-tunnusta käyttöön kansallisella tasolla. Lisäksi ECLI-oikeuskäytäntöön tutustuminen edellyttää teknistä liitäntää Euroopan oikeusportaalissa olevaan ECLI-hakuliittymään. Palvelun kattavuutta pyritään jatkuvasti laajentamaan.

Kysymys: Tapahtuuko haku reaaliajassa?
Vastaus: Kyllä, haku tapahtuu reaaliajassa. Järjestelmässä ei välttämättä ole aina saatavilla aivan uusimpia oikeuskäytäntöön sisältyviä päätöksiä, vaikka ne olisi jo julkaistu, koska päätöksiä indeksoidaan säännöllisesti, mutta pienellä viiveellä (yleensä päivittäin).

Kysymys: Minulla on teknisiä ongelmia / palvelu ei toimi, voisitteko korjata vian?
Vastaus: Emme voi taata, että palvelu toimii aina ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Pyydämme käyttäjiä ilmoittamaan meille jatkuvista käyttöhäiriöistä tai muista teknisistä ongelmista. Pyrimme korjaamaan viat mahdollisimman nopeasti.

Kysymys: Edustan julkista/yksityistä organisaatiota, joka vastaa oikeuskäytäntöön sisältyvien päätösten julkaisemisesta. Voimmeko toimittaa tietoja Euroopan oikeusportaalin ECLI-hakupalveluun?
Vastaus: Kyllä, se voi olla mahdollista. Ota yhteyttä, niin annamme lisätietoja tarvittavista organisatorisista ja teknisistä menettelyistä.

Kysymys: Voisinko hakea ECLI-päätöksiä automaattisesti jonkin verkkopalvelun kautta?
Vastaus: Kyllä, siihen tarkoitukseen on olemassa SOAP-pohjainen verkkopalvelu. Ota yhteyttä, niin annamme lisätietoja tarvittavista organisatorisista ja teknisistä menettelyistä.

Kysymys: Kenelle voin esittää lisäkysymyksiä tai ideoita palvelun parantamiseksi?
Vastaus: Ks. yhteystiedot jäljempänä.

5. Yhteystiedot

Euroopan oikeusportaalia ja ECLI-hakupalvelua hallinnoi Euroopan komission oikeus- ja kuluttaja-asioiden pääosasto.

Voit esittää palvelua koskevia kysymyksiä, ilmoittaa teknisistä ongelmista tai toimittaa parannusehdotuksia lähettämällä sähköpostia osoitteeseen JUST-E-JUSTICE@ec.europa.eu

Päivitetty viimeksi: 09/07/2021

Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.