Izvorna jezična inačica ove stranice engleski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Tražilica europske identifikacijske oznake sudske prakse (ECLI)

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Usluga pretraživanja po europskoj identifikacijskoj oznaci sudske prakse (ECLI)

1. Pregled

Sučelje za pretraživanje po oznaci ECLI usluga je koju građanima pruža Europska komisija u suradnji sa sudionicima koji dostavljaju primjere sudske prakse. Komisija je tu uslugu stavila na raspolaganje kako bi olakšala pristup pravosuđu u prekograničnom kontekstu omogućujući građanima EU-a i pravosudnim djelatnicima jednostavno pronalaženje primjera sudske prakse označenih ECLI-jem i to u skladu sa Zaključcima Vijeća o pozivu na uvođenje europske identifikacijske oznake sudske prakse (ECLI) i minimalnog skupa ujednačenih metapodataka za sudsku praksu.

2. Uvjeti

Uporabom ove usluge pristajete na obvezivanje uvjetima i izjavom o zaštiti privatnosti koji se primjenjuju na europski portal e-pravosuđe. Te dokumente možete pročitati ovdje.

3. Uporaba kolačića

Uporaba kolačića na europskom portalu e-pravosuđe objašnjena je ovdje.

4. Najčešća pitanja

Pitanje: Odakle dolaze podaci?
Odgovor: Primjere sudske prakse označene ECLI-jem izravno dostavljaju sudovi i tribunali ili druge izdavačke organizacija i tijela, kako je navedeno u sustavu.

Pitanje: Zašto je usluga ograničena na određene zemlje i/ili sudove/organizacije?
Odgovor: Sve države članice EU-a još nisu uvele standard ECLI-ja na nacionalnoj razini. Nadalje, kako bi se osigurala dostupnost primjera sudske prakse označenih ECLI-jem potrebna je tehnička veza sa sučeljem za pretraživanje po oznaci ECLI na europskom portalu e-pravosuđe. Neprekidno radimo na proširenju opsega usluga u pogledu pokrivenosti.

Pitanje: Vrši li se pretraživanje u stvarnom vremenu?
Odgovor: Da, pretraživanje se vrši u stvarnom vremenu. Međutim, odluke iz sudske prakse indeksiraju se u pravilnim razmacima (obično jednom dnevno) te sustav stoga ne može uvijek dati ažurirane rezultate o najnovijim odlukama iz sudske prakse, čak i ako ih je organizacija izdavateljica već objavila.

Pitanje: Imam tehničkih poteškoća / usluga nije dostupna, možete li to riješiti?
Odgovor: Ne možemo jamčiti dostupnost usluge 24 sata dnevno 7 dana u tjednu. Ako je usluga redovito nedostupna ili se susrećete s drugim tehničkim problemima, možete nas obavijestiti o tome i Komisija će pokušati riješiti problem što prije.

Pitanje: Moja javna/privatna organizacija koja objavljuje odluke iz sudske prakse željela bi dostavljati podatke za sučelje za pretraživanje po oznaci ECLI na europskom portalu e-pravosuđe. Je li to moguće?
Odgovor: Da, moguće je. Obratite nam se i obavijestit ćemo vas o organizacijskim i tehničkim postupcima.

Pitanje: Postoji li web-usluga s pomoću koje bi se pretraživanje odluka s oznakom ECLI moglo automatizirati?
Odgovor: Da, u tu svrhu pružamo web-uslugu utemeljenu na tehnologiji SOAP. Obratite nam se i obavijestit ćemo vas o organizacijskim i tehničkim načinima rada.

Pitanje: Imam neko drugo pitanje ili prijedlog za poboljšanje usluge. Kome se mogu obratiti?
Odgovor: Pogledajte podatke u nastavku.

5. Podaci za kontakt

Europskim portalom e-pravosuđe i uslugom pretraživanja ECLI-ja upravlja Glavna uprava Europske komisije za pravosuđe i potrošače.

Za upite o ovoj usluzi, prijavu tehničkog problema ili podnošenje prijedloga obratite nam se e-poštom na: JUST-E-JUSTICE@ec.europa.eu

Posljednji put ažurirano: 09/07/2021

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.