NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini engleză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Identificatorul european de jurisprudență (ECLI) - motor de căutare

Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Serviciul de căutare al identificatorului european de jurisprudență (ECLI)

1. Prezentare generală

Interfața de căutare a ECLI este un serviciu oferit publicului larg de către Comisia Europeană în colaborare cu furnizorii de jurisprudență participanți. Comisia Europeană a pus la dispoziție acest serviciu pentru a facilita accesul la justiție în context transfrontalier, permițându-le cetățenilor și practicienilor din domeniul dreptului să găsească mai ușor jurisprudența prevăzută cu un ECLI, în conformitate cu Concluziile Consiliului invitând la introducerea identificatorului european de jurisprudență (European Case Law Identifier – ECLI) și a unui set minim de metadate uniforme pentru jurisprudență.

2. Clauze și condiții

Prin utilizarea acestui serviciu vă angajați să respectați condițiile și declarația de confidențialitate aplicabile portalului european e-justiție, pe care le puteți consulta aici.

3. Utilizarea modulelor cookie

Utilizarea modulelor cookie de către portalul european e-justiție este explicată aici.

4. ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Întrebare: De unde provin informațiile?
Răspuns: Jurisprudența prevăzută cu un ECLI este furnizată fie direct de către instanțele și tribunalele participante, fie de către alte organizații și organisme publice, după cum se indică în sistem.

Întrebare: De ce serviciul este limitat la anumite țări și/sau instanțe/organizații?
Răspuns: Pentru moment, nu toate statele membre ale UE au introdus standardul ECLI la nivel național. În plus, pentru a fi disponibilă, jurisprudența prevăzută cu un ECLI trebuie să aibă o interconexiune tehnică cu interfața de căutare a ECLI de pe portalul european e-justiție. Se lucrează permanent la extinderea acoperirii serviciului.

Întrebare: Căutarea are loc în timp real?
Răspuns: Da, căutarea are loc în timp real. Cu toate acestea, hotărârile din jurisprudență sunt indexate la intervale regulate (de obicei, zilnic) și, prin urmare, este posibil ca sistemul să nu furnizeze întotdeauna rezultate actualizate privind cele mai recente hotărâri din jurisprudență, chiar dacă acestea au fost deja publicate de către organizația emitentă.

Întrebare: În cazul în care mă confrunt cu indisponibilitatea serviciului/o problemă tehnică, o puteți rezolva?
Răspuns: Nu putem asigura disponibilitatea 24/7 a serviciului. În cazul în care vă confruntați cu o indisponibilitate sistematică a serviciului sau cu orice altă problemă tehnică, puteți comunica acest lucru Comisiei, care va face tot posibilul pentru a soluționa problema cât mai repede cu putință.

Întrebare: Sunt o organizație publică/privată care publică hotărâri din jurisprudență și aș dori să furnizez date pentru interfața de căutare a ECLI de pe portalul european e-justiție. Pot face acest lucru?
Răspuns: Da, puteți. Vă rugăm să ne contactați și vă vom informa cu privire la procedurile organizatorice și tehnice.

Întrebare: Există un serviciu online disponibil care să îmi permită să caut în mod automat hotărâri prevăzute cu un ECLI?
Răspuns: Da, avem un serviciu web bazat pe protocolul SOAP în acest scop. Vă rugăm să ne contactați și vă vom informa cu privire la modalitățile tehnice și de organizare.

Întrebare: Am o altă întrebare sau idei de îmbunătățire a serviciului. Cui pot să mă adresez?
Răspuns: A se vedea mai jos.

5. Date de contact

Portalul european e-justiție și serviciul de căutare al ECLI sunt administrate de Comisia Europeană, Direcția Generală Justiție și Consumatori.

Dacă aveți întrebări referitoare la acest serviciu, dacă doriți să semnalați o problemă tehnică sau să formulați sugestii, ne puteți contacta prin e-mail la adresa: JUST-E-JUSTICE@ec.europa.eu

Ultima actualizare: 09/07/2021

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.