Izvirna jezikovna različica te strani angleščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.
Swipe to change

Iskalnik sodne prakse z evropsko identifikacijsko oznako (ECLI)

Za izbrano jezikovno različico ni uradnega prevoda.
Tukaj je na voljo strojni prevod vsebine. Opozarjamo, da je prevod samo okviren. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Storitev iskanja z evropsko identifikacijsko oznako sodne prakse (ECLI)

1. Pregled

Vmesnik za iskanje z oznako ECLI je storitev, ki jo širši javnosti zagotavlja Evropska komisija v sodelovanju s sodelujočimi ponudniki objav sodne prakse. V skladu s Sklepi Sveta o uvedbi evropske identifikacijske oznake sodne prakse („European Case Law Identifier“ – ECLI) ter minimalnih enotnih metapodatkov („metadata“) o sodni praksi Komisija to storitev omogoča, da bi za lažji dostop do pravnega varstva v čezmejnem okviru državljanom EU in delavcem v pravni stroki olajšala iskanje sodne prakse, opremljene z oznako ECLI.

2. Pogoji

Z uporabo te storitve se strinjate z izjavo o varstvu podatkov in pogoji uporabe evropskega portala e-pravosodje. Najdete jih tukaj.

3. Uporaba piškotkov

Uporaba piškotkov na evropskem portalu e-pravosodje je razložena tukaj.

4. Pogosta vprašanja

Vprašanje: Od kod izvirajo podatki?
Odgovor: Sodno prakso, opremljeno z oznako ECLI, zagotavljajo sodelujoča sodišča in razsodišča neposredno ali druge organizacije in organi, ki objavljajo sodno prakso, kakor je navedeno v sistemu.

Vprašanje: Zakaj je storitev omejena na določene države in/ali sodišča/organizacije?
Odgovor: Doslej še niso vse države članice EU uvedle standarda ECLI na nacionalni ravni. Poleg tega dostopnost sodne prakse, opremljene z ECLI, zahteva tehnično povezovanje z vmesnikom za iskanje z oznako ECLI na evropskem portalu e-pravosodje. Nenehno si prizadevamo razširiti obseg storitve v smislu pokritosti.

Vprašanje: Ali iskanje poteka v realnem času?
Odgovor: Da, iskanje poteka v realnem času, vendar se sodne odločbe indeksirajo v rednih časovnih presledkih (običajno enkrat dnevno). Sistem zato ne vsebuje vedno ažuriranih rezultatov o najnovejših sodnih odločbah, tudi če jih je zadevna organizacija, ki objavlja sodno prakso, že objavila.

Vprašanje: Imam tehnično težavo / storitev ni na voljo. Ali lahko, prosim, odpravite težave?
Odgovor: Neprekinjene razpoložljivosti storitve, tj. 24 ur na dan in 7 dni v tednu, ne moremo zagotoviti. V primerih sistematične nerazpoložljivosti storitve ali drugih tehničnih težav nas lahko o tem obvestite in Komisija bo naredila vse, kar je v njeni moči, da odpravi težave v najkrajšem možnem času.

Vprašanje: Sem javna/zasebna organizacija, ki objavlja sodno prakso, in želim zagotoviti podatke vmesniku za iskanje z oznako ECLI na evropskem portalu e-pravosodje. Ali bi bilo to mogoče?
Odgovor: Da, to bi bilo mogoče. Kontaktirajte nas in obvestili vas bomo o organizacijskih in tehničnih postopkih.

Vprašanje: Ali obstaja spletna storitev, ki omogoča iskanje odločb z oznako ECLI na avtomatiziran način?
Odgovor: Da, za ta posebni namen zagotavljamo spletno storitev, ki temelji na tehnologiji SOAP. Kontaktirajte nas in obvestili vas bomo o organizacijskih in tehničnih podrobnostih.

Vprašanje: Imam druga vprašanja oziroma zamisli o tem, kako bi bilo storitev mogoče izboljšati. Na koga se lahko obrnem?
Odgovor: Glejte spodaj.

5. Kontaktni podatki

Evropski portal e-pravosodje in storitev iskanja z oznako ECLI upravlja Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje in potrošnike.

Če želite poslati vprašanje v zvezi s to storitvijo, sporočiti tehnično težavo ali posredovati predloge, nam pišite na elektronski naslov: JUST-E-JUSTICE@ec.europa.eu.

Zadnja posodobitev: 09/07/2021

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.