A hálózatról

Ciprus
Tartalomszolgáltató:
European Judicial Network
Európai Igazságügyi Hálózat (polgári és kereskedelmi ügyek)

Cipruson a hálózatot nemzeti kapcsolattartó pontok kijelölésével hozták létre. Jelenleg hat (6) nemzeti kapcsolattartó pont működik: egy bíró, a Ciprusi Köztársaság Jogi Irodájának két ügyvédje, az Igazságügyi és Közrendészeti Minisztérium két tisztviselője (egy jogi és egy közigazgatási tisztviselő), valamint a Ciprusi Ügyvédi Kamara egy tagja.

Az Igazságügyi és Közrendészeti Minisztérium nemzeti kapcsolattartó pontjai látják el a hat nemzeti kapcsolattartó ponttal kapcsolatos koordinációs feladatokat. A hálózatból érkezett kérdés vagy információ iránti megkeresés, illetve egy másik tagállam nemzeti kapcsolattartó egysége részéről érkezett megkeresés esetén az Igazságügyi és Közrendészeti Minisztérium nemzeti kapcsolattartó egységei gondoskodnak a megkeresés továbbításáról, valamint egyeztetnek a többi nemzeti kapcsolattartó egységgel annak érdekében, hogy eldöntsék, melyik ciprusi hatóságot vagy ügynökséget indokolt kijelölni a megkeresés intézésére vagy a kért információ megküldésére.

Utolsó frissítés: 07/12/2023

Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.