A hálózatról

Hollandia
Tartalomszolgáltató:
European Judicial Network
Európai Igazságügyi Hálózat (polgári és kereskedelmi ügyek)

A holland kapcsolattartók és a Hálózat holland tagjai

Hollandiában központi kapcsolattartó kijelölésére került sor a Nemzetbiztonsági és Igazságügyi Minisztériumban. A joghatósági ügyeket illetően is sor került egy kapcsolattartó kinevezésére.

A kapcsolattartók mellett a szabadfoglalkozású jogászok (ügyvédek, közjegyzők és végrehajtók) szakmai szövetségei is tagjai a Hálózatnak.

Különböző rendeletek (többek között a 2201/2003/EK rendelet, a 4/2009/EK rendelet és az 1393/2001/EK rendelet) alapján a központi hatóságok szintén tagjai a Hálózatnak.

Az Európai Bizottsággal (jelen esetben a polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat titkárságával) rendszerint a központi kapcsolattartón keresztül zajlik a kommunikáció. Ez biztosítja, hogy az esetleges információk és kérdések eljussanak a megfelelő hatósághoz.

A kapcsolattartók és a tagok – különösen a központi hatóságok – gyakran érintkeznek közvetlenül is egymással és a más tagállambeli kapcsolattartókkal és tagokkal.

A napirend függvényében a tagok meg vannak hívva a Hálózat üléseire.

A holland kapcsolattartók és tagok éves ülést is tartanak. Ezen ülés lehetőséget kínál a Hálózat tevékenységeinek megvitatására és azon területek megvizsgálására, amelyeken javítható a kölcsönös kommunikáció.

Utolsó frissítés: 10/05/2024

Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.