A bűncselekmények áldozatainak kárenyhítése

Dánia

Tartalomszolgáltató:
Dánia

A kérelmek továbbítása esetében használható nyelvek

A bűncselekmények miatti sérülések után járó kompenzációval foglalkozó bizottság (Erstatningsnævnet, a továbbiakban: bizottság) a Dániába küldött kérelmeket dán vagy angol nyelven fogadja el.

Dánia nyelvhasználati egyezményt kötött a többi skandináv országgal, vagyis Finnországgal, Izlanddal, Norvégiával és Svédországgal, amely alapján ezen országok állampolgárai használhatják a saját nyelvüket egy másik skandináv országban. Az egyezménybe a dán, finn, izlandi, norvég és svéd nyelvet foglalták bele.

Formanyomtatványok kárenyhítés iránti kérelemhez

A bizottság honlapján különféle formanyomtatványok – beleértve egy kérelmezésre szolgáló formanyomtatványt – érhetők el dán és angol nyelven egyaránt, http://www.erstatningsnaevnet.dk/, az „önkiszolgáló” (selvbetjening) fül alatt.

Utolsó frissítés: 03/08/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.