Če bo moj zahtevek obravnavan v tej državi

Odškodninske sheme v državah EU

Člen 12 direktive o odškodnini določa, da mora vsaka država EU vzpostaviti nacionalno shemo odškodnin za žrtve nasilnih naklepnih kaznivih dejanj. V skladu s tem zakonodajnim aktom imajo vse žrtve nasilnih naklepnih kaznivih dejanj dostop do nacionalne odškodninske sheme v državi, na ozemlju katere je bilo kaznivo dejanje storjeno.

Tukaj so na voljo informacije o odškodninskih shemah v državah EU.

Nekatere države omogočajo svojim državljanom dostop do odškodnine, tudi če je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini. Ta vidik trenutno v pravilih EU ni zajet.

V skladu z direktivo o odškodnini lahko zahtevate odškodnino v državi EU, v kateri je bilo kaznivo dejanje storjeno, če prebivate bodisi v tej državi (nacionalni primer) bodisi v drugi državi EU (čezmejni primer).

Zato vam priporočamo, da preberete informacije o državi, v kateri je bilo kaznivo dejanje storjeno.

Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico.

Zadnja posodobitev: 08/10/2020

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.