Izvorna jezična inačica ove stranice poljski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Sljedeći jezici: bugarskičeškidanskiengleskifrancuskislovenskifinski već su prevedeni.
Swipe to change

Ako će se moj zahtjev slati iz ove države u drugu državu EU-a

Poljska

Sadržaj omogućio
Poljska
Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Koje će mi tijelo pomoći da pošaljem zahtjev drugoj državi članici EU-a?

Te informacije trenutačno nisu dostupne.

Koja je uloga pomoćnog tijela?

Pomoćno tijelo pružit će vam sve potrebne informacije o tome kako dobiti naknadu, dati odgovarajući obrazac zahtjeva i pomoći vam u njegovu ispunjavanju te ga zatim odmah poslati nadležnom tijelu koje odlučuje u drugoj državi članici EU-a.

Pomoćno tijelo surađuje s tijelima koja odlučuju u drugim državama članicama EU-a i koja razmatraju zahtjeve za naknadu osoba sa stalnim boravištem u Poljskoj. U okviru suradnje pomoćno tijelo, u dogovoru s osobama koje traže naknadu, osigurava dodatne informacije i dokumente, obavlja saslušanje osoba koje odrede pomoćna tijela i pomaže u organiziranju saslušanja navedenih osoba i upotrebi tehničke opreme koja omogućuje saslušanje na daljinu.

Hoće li to tijelo prevesti popratnu dokumentaciju bude li za to potrebe? Ako da, tko plaća troškove prevođenja?

Ako je dokumentaciju koja se šalje tijelima koja odlučuju u drugim državama članicama EU-a potrebno prevesti, pomoćno tijelo odlučuje o tome hoće li ona biti prevedena na trošak Državne riznice.

Je li za slanje zahtjeva u inozemstvo potrebno platiti administrativne ili druge pristojbe?

Za slanje zahtjeva za naknadu u inozemstvo ne plaća se nikakva pristojba.

Posljednji put ažurirano: 11/03/2019

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.