Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Ausztria

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

Melyik hatóság tud számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A szociális kérdésekkel és a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szövetségi hivatal, szociális ügyekért felelős minisztérium (Bundesamt für Soziales und Behindertenwesen – Sozialministeriumservice) – Vienna Branch (bécsi részleg)
Babenbergerstraße 5
A-1010 Bécs

Tel.: 0043 158831
Fax: 0043(0)10599882516

e-mail: post.wien@sozialministeriumservice.at

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A segítséget nyújtó hatóság feladatait a 2004/80/EK tanácsi irányelv határozza meg. E feladatokat a bűncselekmények sértettjeiről szóló törvény (Verbrechensopfergsetz) 9a. szakasza szintén tartalmazza.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

A 2004/80/EK tanácsi irányelv 11. cikkével összhangban nem a sértett viseli a fordítás költségeit.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

A sértettet nem terhelik ilyen költségek.

Utolsó frissítés: 19/08/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.