Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Bulgária

Tartalomszolgáltató:
Bulgária

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A BOLGÁR KÖZTÁRSASÁG IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUMA

A bűncselekmények áldozatainak nyújtott segítségért és kártérítésért felelős nemzeti tanács

Cím: 1 Slavyanska Street, Szófia 1040, Bolgár Köztársaság

Weboldal: https://www.compensation.bg

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

Azokban az esetekben, ha egy bolgár állampolgár külföldön válik bűncselekmény áldozatává a bűncselekmények áldozatainak nyújtott segítségért és kártérítésért felelős nemzeti tanács a külföldi országok illetékes hatóságától kér segítséget. A tanács emellett támogató intézkedésekkel segítséget nyújt a Bolgár Köztársaság területén jogszerűen tartózkodó külföldi állampolgároknak.

A nemzeti tanács segítséget nyújt a más uniós tagállamban bűncselekmény áldozatává vált bolgár állampolgároknak a kártérítési kérelmek kitöltésében, és megküldi a kitöltött kérelmeket az érintett másik tagállam illetékes hatóságának.

E hatóság le fogja-e fordítani az igazoló iratokat, ha az a kérelem külföldre küldéséhez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Igen. A bűncselekmények áldozatainak nyújtott segítségért és kártérítésért felelős nemzeti tanács szükség esetén lefordítja az alátámasztó iratokat. A bűncselekmények áldozatai számára a fordítás ingyenes.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.

Utolsó frissítés: 25/07/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.