Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Dánia

Tartalomszolgáltató:
Dánia

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A dán bűncselekmény-jóvátételi bizottság (Erstatningsnævnet)

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

Segítséget nyújtó hatóságként a dán bűncselekmény-jóvátételi bizottság nyújt segítséget a kérelmezők számára kérelmük lefordításához és más uniós országban történő benyújtásához, továbbá az eljárás során segítséget nyújt a más uniós országból kapott, illetve oda benyújtandó dokumentumok lefordításában.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Igen. A dán bűncselekmény-jóvátételi bizottság kapcsolatba lép egy fordítóval és kifizeti minden szükséges dokumentum fordítási költségét.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem. A dán bűncselekmény-jóvátételi bizottság visel minden, a kérelem külföldi benyújtásához kapcsolódó kiadást.

Utolsó frissítés: 04/05/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.