Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Észtország

Tartalomszolgáltató:
Észtország

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

Társadalombiztosítási Hatóság

Endla 8
15092
TALLINN

Telefon: +372 612 1360
Fax: +372 640 8155

E-mail: info@sotsiaalkindlustusamet.ee
Honlap: http://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/

Megjegyzések:

A határozathozatalra hatáskörrel rendelkező hatóság a Társadalombiztosítási Hatóság annak helyi nyugdíjhivatalaival együtt.

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

Segítséget nyújt egy másik ország hatáskörrel rendelkező hatóságának címzett kártérítés iránti kérelmek és igazoló dokumentumok elkészítésében és benyújtásában.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Ha egy személy közvetlenül fordul egy másik ország hatáskörrel rendelkező hatóságához, a költségeket e személynek kell viselnie. Ha a dokumentumok benyújtására a Társadalombiztosítási Hatóságon keresztül kerül sor, a szükséges formanyomtatványokat kitöltik, és a nem hivatalos fordítást szükség esetén csatolják. A fordítási szolgáltatás költségeit a Társadalombiztosítási Hatóság viseli.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.

Utolsó frissítés: 28/08/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.