Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Luxemburg

Tartalomszolgáltató:
Luxemburg

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

Igazságügyi Minisztérium

13, rue Erasme
L-2934
LUXEMBOURG

Tel.: (352) 2478 45 27, (352) 2478 45 17
Fax: (352) 26 68 48 61, (352) 22 52 96

E-mail: info@mj.public.lu
Honlap: http://www.mj.public.lu/services_citoyens/indemnisation/index.html

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A luxemburgi Igazságügyi Minisztérium segíti az áldozatot oly módon, hogy érdemi tájékoztatást nyújt a másik tagállamban a kárenyhítés igénylésének lehetőségéről, és megküldi a kárenyhítés iránti kérelmet a másik tagállam illetékes hatóságának, hogy az a hatóság dönthessen a kérelemről.

Az Igazságügyi Minisztérium ugyancsak segíti az áldozatot abban az esetben, ha a másik tagállam döntéshozó hatósága további információkat kér.

Adott esetben az Igazságügyi Minisztérium gondoskodik arról, hogy az áldozatot meghallgathassa a döntéshozó hatóság, különösen telefonkonferencia útján. A döntéshozó hatóság kérésére az áldozat a Minisztérium előtt szóbeli nyilatkozatot tesz, amelyet jegyzőkönyvben rögzítenek és megküldenek a döntéshozó hatóságnak.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

A kérelmet német, francia vagy angol nyelven lehet benyújtani, így fordítás elvileg nem szükséges.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.

Utolsó frissítés: 19/03/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.