Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lengyel nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: bolgárangolfranciaszlovénfinn.
Swipe to change

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Lengyelország

Tartalomszolgáltató:
Lengyelország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

Ez az információ jelenleg nem áll rendelkezésre.

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A segítséget nyújtó hatóság tájékoztatást nyújt Önnek a kártérítés igénylésének módjáról, rendelkezésére bocsátja a kérelem előterjesztésére szolgáló megfelelő formanyomtatványt és segítséget nyújt annak kitöltésében, ezt követően pedig haladéktalanul megküldi a kérelmet a másik uniós tagállam illetékes döntéshozó hatóságának.

A segítséget nyújtó hatóság együttműködik a más uniós tagállamokban található azon döntéshozó hatóságokkal, akik a Lengyelországban állandó lakóhellyel rendelkező személyek kártérítési kérelmeit bírálják el. Ezen együttműködés keretében a segítséget nyújtó hatóság – a kártérítést igénylő személyekkel való egyeztetést követően – további információkat és dokumentumokat biztosít, meghallgatja a segítséget nyújtó hatóságok által javasolt személyeket, valamint segít megszervezni a javasolt személyek meghallgatását; ennek során olyan technikai berendezéseket használ, amelyek lehetővé teszik a távoli meghallgatást.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Amennyiben a más uniós tagállamban található döntéshozó hatóságnak megküldött dokumentumokat le kell fordítani, a segítséget nyújtó hatóság dönt arról, hogy a fordítást az Államkincstár költségén fogják-e elvégezni.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

A kérelem külföldre küldéséhez nem kapcsolódnak díjak.

Utolsó frissítés: 11/03/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.