Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Szlovákia

Tartalomszolgáltató:
Szlovákia

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma – Rehabilitációs és Kártérítési Osztály

Telefon: +421288891225
Fax: +4212888 91 579

E-mail: victims@justice.sk
Honlap: https://www.justice.gov.sk

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma a sértetteknek tájékoztatást nyújt a kártérítés igénylésének azon tagállamban hatályos feltételeiről, amelynek a területén a testi sérülést okozó bűncselekményt elkövették, valamint az ilyen kártérítés kérelmezésére szolgáló igénylőlapokról, továbbá kérésre segítséget nyújt az igénylőlapok kitöltéséhez. A Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma továbbítja a kérelmeket.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

A Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma nem fordítja le a szükséges dokumentumokat. A bűncselekmény sértettje fizeti a fordítást és az azzal kapcsolatos költségeket.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.

Utolsó frissítés: 27/02/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.