Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Svédország

Tartalomszolgáltató:
Svédország

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A bűncselekmények sértettjeinek nyújtandó kártérítéssel és támogatással foglalkozó svéd hatóság

Storgatan 49
Umeå, Svédország

Tel: +(46)90708200
Fax: +(46)90178353

E-mail: registrator@brottsoffermyndigheten.se
Honlap: https://www.brottsoffermyndigheten.se/eng

Postai cím:
P.O. Box 470
SE-901 09
Umeå, Svédország

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A bűncselekmények sértettjeinek nyújtandó kártérítéssel és támogatással foglalkozó svéd hatóság mint segítséget nyújtó hatóság segíthet abban, hogy a más uniós tagállam kártérítést nyújtó hatóságának címzett kérelmet hiánytalanul terjesszék elő, és a kérelem a határozathozatalra illetékes hatóságnak kerüljön megküldésre. A bűncselekmények sértettjeinek nyújtandó kártérítéssel és támogatással foglalkozó svéd hatóság ezen felül információkat és üzeneteket közvetít a kérelmező és a határozathozatalra illetékes hatóság között, például amikor a határozathozatalhoz a kérelmező részéről kiegészítő információkra vagy bizonyítékokra van szükség.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Igen; szükség esetén elkészítik a fordításokat. A fordítás költségeit a bűncselekmények sértettjeinek nyújtandó kártérítéssel és támogatással foglalkozó svéd hatóság viseli.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.

Utolsó frissítés: 26/03/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.