Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Tájékoztatás a kártérítési kérelem továbbítására irányuló eljárásról

Ha Ön külföldön (lakóhelyétől eltérő uniós tagállamban) bűncselekmény áldozatává vált, a lakóhelye szerinti ország támogató hatóságához nyújthatja be kérelmét. A támogató hatóság a kérelmet lefordítja, és továbbítja a bűncselekmény elkövetési helye szerinti uniós ország döntéshozó hatóságának. A kérelem elbírálásáért és a kártérítési összeg kifizetéséért a döntéshozó hatóság felelős.

Itt tájékozódhat arról, milyen eljárást kell követnie annak érdekében, hogy az Ön által benyújtott kérelem a lakóhelye szerinti országból továbbításra kerüljön abba az uniós országba, ahol a bűncselekményt elkövették. Az uniós jog értelmében a kártérítés kifizetéséért az az uniós ország felelős, amelyben a bűncselekményt elkövették.

A követendő eljárásról a lakóhelye szerinti országra vonatkozó információk között talál tájékoztatást.

Kérjük, válassza ki a vonatkozó ország zászlaját a részletes nemzeti információk megjelenítéséhez.

Utolsó frissítés: 08/10/2020

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.