Dacă cererea mea urmează să fie trimisă din această țară în altă țară din UE

Informații privind procedura de trimitere a unei cereri de despăgubire

Dacă sunteți victima unei infracțiuni în timp ce vă aflați în străinătate (într-o țară din UE în care nu locuiți), puteți depune cererea la autoritatea responsabilă cu asistența din țara în care locuiți. Autoritatea responsabilă cu asistența traduce cererea și o transmite autorității de decizie din țara UE în care a fost comisă infracțiunea. Autoritatea de decizie este responsabilă de evaluarea cererii și de plata despăgubirilor.

Aici puteți găsi informații despre procedura pe care trebuie să o urmați pentru ca cererea dumneavoastră să fie trimisă din țara în care locuiți în țara din UE în care a fost comisă infracțiunea. În conformitate cu legislația UE, țara UE în care a fost comisă infracțiunea este responsabilă pentru plata despăgubirilor.

Pentru a găsi procedura de urmat, vă rugăm să consultați informațiile din țara în care locuiți.

Vă rugăm să selectați drapelul unei țări pentru a obține informații detaliate pe această temă aplicabile în țara respectivă.

Ultima actualizare: 08/10/2020

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.