NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini maghiară a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Dacă cererea mea (din altă țară a UE) urmează să fie soluționată în această țară

Ungaria

Conținut furnizat de
Ungaria

Ce autoritate decide asupra unei cereri de despăgubire în cazurile transfrontaliere?

În calitate de autoritate de decizie, Biroul Guvernamental de la Budapesta (Budapest Főváros Kormányhivatala) este autorizat să decidă asupra cererilor de despăgubire primite de la alte state membre:

1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 4.

+36 1 896 2104

e-mail: isz.igazgatosag@bfkh.gov.hu

site web: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/aldozatsegitse-es-jogi-segitsegnyujtas

Pot să trimit cererea direct autorității de decizie din această țară chiar și în cazurile transfrontaliere (fără a trebui să trec pe la autoritatea responsabilă cu asistența din țara mea de origine)?

Da.

În ce limbă (limbi) autoritățile responsabile cu acordarea de despăgubiri acceptă:

– cererea?

În orice limbă.

– documentele justificative?

În orice limbă.

Dacă autoritatea responsabilă cu acordarea de despăgubiri traduce cererea/documentele justificative dintr-o altă țară UE, cine suportă costurile?

Statul maghiar

Există taxe administrative sau de altă natură care trebuie plătite în această țară pentru prelucrarea cererii mele (primite din altă țară UE)? Dacă da, cum pot să le plătesc?

Nu, nu trebuie plătite astfel de taxe.

Dacă trebuie să fiu prezent(ă) în timpul procedurii și/sau atunci când se pronunță o decizie referitoare la cererea mea, mi se pot rambursa cheltuielile de călătorie? Cum pot să solicit restituirea acestora? Pe cine trebuie să contactez?

Nu vi se pot restitui astfel de cheltuieli, deoarece procedura nu prevede să fiți prezent(ă) personal.

În cazul în care trebuie să fiu prezent(ă) personal, voi fi asistat(ă) de un interpret?

Da.

Vor fi acceptate sau recunoscute certificatele medicale acordate de medicii din țara mea de reședință – sau este necesar ca starea mea de sănătate/vătămările mele corporale să fie examinată(e) de către experții dumneavoastră medicali?

Le acceptăm.

Mi se vor rambursa cheltuielile de călătorie dacă trebuie să fiu supus unui examen medical în această țară?

Nu.

Cât durează aproximativ pentru a obține o decizie cu privire la despăgubire din partea autorității/organismului?

În timpul procedurii, o decizie trebuie să fie adoptată în termen de maximum 60 de zile.

În ce limbă voi primi decizia referitoare la cererea mea?

Limba maghiară.

Dacă nu sunt mulțumit(ă) de decizie, cum o pot contesta?

O decizie pronunțată în primă instanță poate fi contestată iar apelul este judecat de Ministerul Justiției ca a doua instanță. Se poate iniția o procedură administrativă în fața instanțelor împotriva deciziei adoptate de Ministerul Justiției în a doua instanță.

Pot obține asistență juridică (ajutor din partea unui avocat) în conformitate cu normele celeilalte țări?

Puteți beneficia de asistență juridică în baza Legii maghiare LXXX din 2003 privind asistența juridică.

Există organizații de sprijinire a victimelor în această țară care mă pot ajuta să depun o cerere de despăgubire într-un caz transfrontalier?

Serviciile care vă ajută să vă susțineți interesele sunt disponibile la oricare dintre birourile serviciului de sprijinire a victimelor, în care consultanții în materie de sprijinire a victimelor vor oferi asistență practică (de exemplu: asistență în completarea cererilor, furnizarea de informații) părților interesate. Victimele se pot adresa și organizațiilor societății civile (de exemplu: Cercul alb (Fehérgyűrű), Organizația de ajutorare a bisericii baptiste maghiare (Baptista Szeretetszolgálat) etc.

Ultima actualizare: 11/03/2019

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.