O evropski pravosodni mreži

EPM (v kazenskih zadevah) je mreža nacionalnih kontaktnih točk v državah članicah EU, imenovanih s strani osrednjih organov in drugih pristojnih organov, s posebnimi odgovornostmi na področju pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah.

Vloga EPM (v kazenskih zadevah) je olajšanje pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah z zagotavljanjem pravnih in praktičnih nasvetov ter pomočjo pri vzpostavitvi neposrednih stikov med pristojnimi nacionalnimi organi. Kontaktne točke EPM (v kazenskih zadevah) so vključene tudi v organizacijo in spodbujanje usposabljanj o pravosodnem sodelovanju v kazenskih zadevah.

Na spletišču EPM (v kazenskih zadevah) so na voljo e-orodja za olajšanje sodelovanja ter druge praktične informacije, vključno z informacijami o sodelovanju z državami in pravosodnimi mrežami zunaj EU.

Evropsko pravosodno mrežo upravlja sekretariat s sedežem pri Eurojustu v Haagu. Sedanji vodja sekretariata EPM (v kazenskih zadevah) je Ola Löfgren.

Zadnja posodobitev: 17/11/2021

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.