Hivatalos közlemények közzététele

Horvátország

Tartalomszolgáltató:
Horvátország

A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A hivatalos közleményeket a Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönyének honlapján és a Horvát Köztársaság Igazságügyi Minisztériumának e-hirdetőtábláján teszik közzé.

https://narodne-novine.nn.hr/ (a Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönye)

https://e-oglasna.pravosudje.hr/ (a Horvát Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma)

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

Az e-hirdetőtáblán közbeszerzéssel, online árveréssel, koncesszióval, pályázattal, megüresedett álláshellyel, cégre vonatkozó értesítéssel, kamarai bejelentéssel, csődeljárás, illetve rövidített csődeljárás megindításáról szóló határozattal, cselekvőképtelenséggel, felszámolással, nyilvános bírósági és közjegyzői közleménnyel, bírósági nyilvántartásban szereplő bejegyzéssel stb. kapcsolatos közleményeket tesznek közzé.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

  • Narodne novine d.d. (a Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönye);
  • Az Igazságügyi Minisztérium e-hirdetőtábláján különböző, bíróságok és más illetékes hatóságok által csődeljárás során hozott határozatok (csődeljárás megindításáról szóló határozatok, tárgyalásra való felhívások) is szerepelnek; az e-hirdetőtábla működéséhez szükséges IT-rendszer fenntartása az Igazságügyi Minisztérium feladata.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Igen. Ingyenes.

Milyen típusú keresések végezhetők?

A Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönyének honlapján kifejezés, a közlemény kelte, a közlemény típusa vagy a közlemény által érintett konkrét terület (pl. átváltási árfolyam) felhasználásával végezhető keresés;

Az e-hirdetőtáblán fájl címke (file mark), a másolat neve (copy name), a hirdetményben hivatkozott tárgy vagy PIN-kód alapján lehet keresni.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

A közleményeket 2014 januárja óta teszik közzé elektronikus formában a Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönyének honlapján.

Az e-hirdetőtábla szoftveralkalmazást 2014. november 1-jén hozták létre, vagyis ekkortól lehetett használni.

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

A Horvát Köztársaság Hivatalos Közlönye létrehozott egy értesítési rendszert a közbeszerzési eljárással kapcsolatos nyilvános közlemények tekintetében (elektronikus közbeszerzési közlési eszköz) – a végfelhasználóknak szánt értesítéseket e-mail címre vagy személyre szabott elektronikus postafiókba kézbesítik.

Az e-hirdetőtáblán közzétett közlemények tekintetében nem hoztak létre a felhasználók értesítésére szolgáló rendszert. Kivételt ez alól az Adóhatóság (Porezna uprava) és a Pénzügyi Ügynökség (Financijska agencija; FINA) képez, amelyek vonatkozásában az Igazságügyi Minisztérium olyan webszolgáltatást hozott létre, amelyen keresztül ezek az intézmények naponta (többször is) adatokat tölthetnek le az e-hirdetőtábláról.

A hivatalos közlemények nem érhetők el nyílt hozzáférésű adatként.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

A hivatalos közlemények nem érhetők el nyílt hozzáférésű adatként.

Utolsó frissítés: 14/10/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.