Hivatalos közlemények közzététele

Görögország

Tartalomszolgáltató:
Görögország

A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

Nemzeti Nyomda (Ethnikó Typografeío)

„Átláthatóság” (Diávgeia)

Legfelsőbb bíróság (Áreios Págos)

Államtanács (Symvoúlio tis Epikrateías)

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

Nemzeti Nyomda: A Kormányzati Közlönyben közzétett dokumentumokat a 3469/2006. sz. törvény hatályos változatának 7. cikke határozza meg.

Átláthatóság: Minden olyan jogszabályt, elnöki rendeletet és törvényt, amelyet az interneten közzé kell tenni, a 3861/2010. sz. törvény hatályos változatának 2. cikke határozza meg.

Legfelsőbb bíróság: A polgáribíróságok és a büntetőbíróságok 2007-ben vagy azt követően hozott ítéletei online kereshetők.

Államtanács: A közigazgatási bíróság ítéletei online kereshetők.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket teszik közzé?

Nemzeti Nyomda: (A Kormányzati Közlönyben közzétett) közleményeket az érintett szerv teszi közzé valamely hatóság vagy a tágabb közszférában működő szerv kérésére.

Átláthatóság: A 3861/2010. sz. törvény 2. cikkében említett közleményeket a közleményt kibocsátó szerv az interneten haladéktalanul közzéteszi.

Legfelsőbb bíróság: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé.

Államtanács: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

IGEN

Milyen típusú keresések végezhetők?

Keresés végezhető fogalom, kulcsszó vagy kifejezés, nyilvántartási szám, ítéletszám, kibocsátási szám, téma, kategória, típus, szerv és dátum alapján.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

Nemzeti Nyomda: 1997

Átláthatóság: 2010

Legfelsőbb bíróság: 2007

Államtanács: 2016

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Nem

Szabadon elérhetők-e a hivatalos közlemények nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, hol található az adattár és/vagy a technikai információk?

Igen.
Minden szerv felelős a hivatalos közlemények maga által kezelt adatbázisának működéséért és tartalmáért. Az adattárat és/vagy a technikai információkat ennélfogva az érintett szervek kezelik a házon belüli adatbázisukban.

Utolsó frissítés: 12/03/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.