Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata holland nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Hivatalos közlemények közzététele

Hollandia

Tartalomszolgáltató:
Hollandia
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A hivatalos közleményeket a https://officielebekendmakingen.nl honlapon teszik közzé. Régi közlemények a https://zoek.officielebekendmakingen.nl honlapon kereshetők.

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

Minden, Hollandia hét hivatalos lapjában megjelenő közleményt közzétesznek a fent említett honlapokon. Az új vagy módosító jogszabályokat a Staatsbladban (a törvények és rendeletek közlönyében) teszik közzé. A Staatscourant (kormányzati közlöny) szolgál a kormányzati szervezetek által kibocsátott szabályozások és közlemények közzétételére, amennyiben a szóban forgó kiadványban a megjelenésük jogszabálynál fogva kötelező. A szerződéseket és egyéb nemzetközi megállapodásokat, amelyekben Hollandia részes fél, a Tractatenbladban (a szerződések és egyezmények gyűjteményében) teszik közzé, míg a tartományi, városi és vízügyi hatóságok által kibocsátott szabályozások és közlemények közzétételére a Provinciaal blad (tartományi közlöny), a Gemeenteblad (városi közlöny) és a Waterschapsblad (vízügyi hatósági közlöny) szolgál. Végezetül a Blad gemeenschappelijke regelingen (a közös helyi hatósági megállapodások közlönye) szolgál a különböző hatóságok közötti partnerségek által kibocsátott szabályozások és közlemények közzétételére.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

Minden olyan szervezettől, amely jogszabály alapján köteles közzétenni a közleményeit.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Igen, a hivatalos közleményekhez a hozzáférés ingyenes.

Milyen típusú keresések végezhetők?

Az adott napi közlemények a https://officielebekendmakingen.nl honlapon megtekinthetők. Ezen az oldalon keresési szűrőként csak a közlemény neve használható.

A https://zoek.officielebekendmakingen.nl honlapon a címben vagy szövegben szereplő szavak alapján is lehet keresni, keresési szűrőként pedig megadható a közzététel időpontja, a közlemény neve, a közzétevő szervezet és a tárgy (amelyet rögzített listából lehet kiválasztani).

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

1995-től.

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Bárki ingyenesen feliratkozhat kézbesítési szolgáltatásra. Két típusú szolgáltatás áll rendelkezésre.

A szabványos értékesítési szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználónak, hogy elmentsen egy lekérdezést. A felhasználónak ezt követően e-mailben elküldik a hiperlinkjét minden új dokumentumnak, amely megfelel a keresési feltételeknek.

Szintén létezik egy „Berichten over uw buurt” (A lakóhelye környékét érintő értesítések) nevű szolgáltatás, amely lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy naponta e-mailben áttekintést kapjanak a regionális és helyi hatóságok által közzétett minden olyan hirdetményről, amely a saját környéküket érinti. A „saját környéküket” az irányítószámuk és egy (száz méterekben megadott) rádiusz megadásával tudják megjelölni.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

A hivatalos közlemények szabadon hozzáférhetők nyílt hozzáférésű adatként SRU interfészen keresztül (SRU = Search/Retrieve via URL, keresés/kinyerés URL [egységes forrásazonosító] révén).

Az erre a webszolgáltatásra vonatkozó kézikönyv (és cím) a https://www.koopoverheid.nl/documenten/instructies/2018/03/24/handleiding-open-data-webservice-van-overheid.nl---sru oldalon található (kizárólag holland nyelven).

Utolsó frissítés: 27/03/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.