Hivatalos közlemények közzététele

Spanyolország

Tartalomszolgáltató:
Spanyolország

A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A hivatalos közleményeket a Spanyolország közigazgatási rendszerét kitevő központi kormányzat, regionális és helyi önkormányzatok különböző szintjeihez igazodó különféle hivatalos közlönyökben teszik közzé.

Minden közlöny rendelkezik elektronikus formában közzétett hivatalos, hiteles változattal, és a közzétett közlemények keresésére szolgáló adatbázis szolgáltatásokat nyújt.

Ezek a honlapok a következők:

Állami: https://www.boe.es

17 autonóm közösség és 2 autonóm város: valamennyi honlap elérhető a https://www.boe.es/legislacion/otros_diarios_oficiales.php#boletines_autonomicos linken keresztül

Helyi hatóságok (tartományi hivatalos közlönyök): az összes honlap elérhető a https://www.boe.es/legislacion/otros_diarios_oficiales.php#boletines_provinciales linken keresztül

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

  • adminisztratív aktusok (személyzeti kérdések, adminisztratív döntések, különböző adminisztratív intézkedések nyilvánosságra hozataláról szóló határozatok)
  • nyilvános pályázati felhívások
  • sikertelen értesítési közlemények
  • a bíróságok által közzétett egyes közlemények.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

Minden közigazgatási intézménytől, a megfelelő hivatalos közlönyében.

A bíróságoktól.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Igen.

Milyen típusú keresések végezhetők?

  • szavad szöveges (beleértve a magánszemélyek nevét)
  • típus
  • kibocsátó szervezet
  • kibocsátás időpontja
  • közzététel időpontja
  • hivatalos szám szerint.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

A hivatalos közlönyök elektronikus közzétételét engedélyező jogszabályt 2007-ben fogadták el.

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Igen, a Spanyol Hivatalos Állami Közlöny és az autonóm közösségek és városok hivatalos közlönyeinek többsége tekintetében. Ez a funkció a tartományi hivatalos közlönyök tekintetében kevéssé elterjedt.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

A nyílt adathozzáférési politika az egyes hivatalos közlönyöktől függ, néhány közlöny rendelkezik nyílt hozzáférésű adatokkal és xml formátummal.

Utolsó frissítés: 17/01/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.