Publicarea de anunțuri oficiale

Croaţia

Conținut furnizat de
Croaţia

Pe ce site sau site-uri sunt publicate anunțurile oficiale?

Anunțurile oficiale sunt publicate pe site-ul web al Monitorului Oficial al Republicii Croația și pe panoul de informare electronic a Ministerului Justiției din Republica Croația.

https://narodne-novine.nn.hr/ (Monitorul Oficial al Republicii Croația)

https://e-oglasna.pravosudje.hr/ (Ministerul Justiției din Republica Croația)

Ce tipuri de anunțuri sunt publicate?

Pe panoul de informare electronic se publică anunțuri privind achizițiile publice, licitațiile electronice, concesiunile, concursurile, locurile de muncă vacante, notificările referitoare la societăți, anunțurile publicate de camere, deciziile cu privire la deschiderea procedurii de faliment și scurtarea procedurii de faliment, deciziile cu privire la persoanele aflate în incapacitate juridică, lichidările, anunțurile judiciare și notariale, intrările în registrul instanței etc.

Care sunt organizațiile care au publicat inițial aceste anunțuri?

  • Narodne novine d.d. (Monitorul Oficial al Republicii Croația);
  • Pe panoul de informare electronic din cadrul Ministerului Justiției se publică, de asemenea, diferite hotărâri ale instanțelor judecătorești și ale altor autorități competente în cadrul procedurii de faliment (decizii privind deschiderea procedurii de faliment, invitații la audieri); Ministerul Justiției este autoritatea care se ocupă de menținerea sistemului IT necesar pentru funcționarea panoului de informare electronic;

Accesul la anunțurile oficiale este gratuit?

Da. Este gratuit.

Ce fel de căutări pot fi efectuate?

Este posibilă căutarea pe site-urile web ale Monitorului Oficial al Republicii Croația, folosindu-se cuvinte-cheie, data anunțului, tipul de anunț sau domeniul specific al anunțului (de exemplu, rata de schimb valutar);

Este posibilă căutarea pe panoul de informare electronic utilizând un fișier, denumirea unei copii, subiectul la care se referă materialul publicitar sau un cod PIN.

Începând cu ce dată au fost disponibile în format electronic anunțurile oficiale?

Anunțurile în format electronic au fost publicate începând din ianuarie 2014 pe site-ul Monitorului Oficial al Republicii Croația.

S-a stabilit aplicația software pentru informarea electronică, care a devenit operațională la 1 noiembrie 2014.

Dacă sunt îndeplinite criteriile, pot fi salvate căutările și trimise notificările?

Monitorul Oficial al Republicii Croația a instituit un sistem de notificare pentru anunțuri publice care se referă la procedurile de achiziții publice (instrumentul de anunțare a achizițiilor publice electronice)– notificările pentru utilizatorii finali sunt trimise la adresa de e-mail sau la un e-mail personalizat.

Nu există niciun sistem de notificare a utilizatorilor pentru anunțurile publicate pe panoul de informare electronic. Excepția de la această regulă o constituie administrația fiscală (Porezna uprava) și Agenția Financiară (Financijska agencija; FINA), pentru care Ministerul Justiției a creat un serviciu web prin care aceste instituții pot descărca date de pe panoul de informare electronic (de mai multe ori) în fiecare zi.

Anunțurile oficiale nu sunt disponibile sub formă de date deschise.

Anunțurile oficiale sunt disponibile gratuit sub formă de date deschise? Dacă da, unde sunt registrul și/sau informațiile tehnice?

Anunțurile oficiale nu sunt disponibile sub formă de date deschise.

Ultima actualizare: 14/10/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.